בין אם אתם עוברים לבית חדש, משפצים בית קיים או סתם צריכים להחליף חלון, אין ספק שבחירת חלון חדש היא משימה מורכבת. במאמר הבא נסביר איך בוחרים חלון חדש, אילו סוגי חלונות נפוצים ביותר בארץ ובאיזה פרופיל וסוג זכוכית כדאי לכם לבחור.
אין ספק שבחירת חלון חדש היא משימה לא פשוטה בכלל, במיוחד לאור העובדה שהמגוון הוא כל כך גדול. לכן, לפני שאתם ממהרים לבחור חלון חדש, אנחנו ממליצים לכם לקחת בחשבון את מגוון השיקולים, בין ההתאמה של החלון לעיצוב הבית, סוג החדר שבו יותקן החלון ועוד. בתוך כך, חשוב לזכור שלכל חדר יש את החלון המתאים לו: למשל שבחדרי ילדים אנחנו ממליצים לכם להתקין חלונות הזזה, לאור העובדה שהם נוחים מאד לתפעול, בטוחים ולא גוזלים מהשטח של החדר. עם זאת, בחדר השירותים והמקלחת, אנחנו ממליצים לכם להתקין חלון קיפ שנפתח בשיפוע, מאפשר לאור לחדור פנימה ועם זאת שומר על הפרטיות שלכם.
חלון ציר הוא חלון שבו הפתיחה של הכנף מתבצעת על גבי ציר מיוחד, כאשר אתם יכולים לבחור האם הפתיחה תתבצע כלפי פנים החדר או כלפי חוץ. היתרון של החלון הזה בא לידי ביטוי בבידוד התרמי שלו ובכך שהוא מאפשר אוורור מקסימלי של החדר. עם זאת, מכיוון שניתן לפתוח אותו בצורה מלאה הוא נחשב לפחות בטוח, במיוחד עבור ילדים.
קיימים שני סוגי חלונות הזזה, חלון כנף וחלון כיס. חלון כנף הוא חלון שהכנפיים שלו זזות על גבי מסילות ייעודיות. החיסרון שלו בא לידי ביטוי בכך שלא תוכלו לנצל את כל הפתח לאוורור, שכן תמיד כנף אחת תצטרך לעמוד מאחורי השנייה, מצב שנקרא "חצי פתוח". החלון אמנם מתאים מאד לחדרי ילדים מכיוון שהוא בטוח מאד, אך עם זאת הוא לוקה בחסר בכל הקשור לבידוד האקוסטי ולחדירת רעשים מבחוץ.
חלון כיס הוא חלון די ישן, שגם הפתיחה שלו מתבצעת על גבי מסילות ייעודיות. אולם, בניגוד לחלון הזזה על כנף, במקרה הנוכחי הכנפיים נכנסות לתוך "כיס", חלל מובנה בתוך הקיר, מה שמאשר לכם למקסם את יכולות האוורור שלו. עם זאת, חשוב לציין שחלון הכיס לא מבודד מבחינה תרמית וגם נוטה לצבור המון לכלוך, במיוחד בחלל של הכיס, לכלוך שהגישה אליו קשה מאד.
חלון קיפ הוא חלון בעל ציר עליון או תחתון והפתיחה שלו מתבצעת בשיפוע כלפי פנים באמצעות הידית שלו. הוא מתאים במיוחד לחדרי ממ"ד או לחדרים כמו מקלחת ושירותים. מכיוון שהוא נפתח פנימה בשיפוע, הוא מאפשר לאור לחדור פנימה ובמקביל שומר על הפרטיות באופן יעיל יותר. לעומת זאת, הוא קשה יותר לניקוי. חלון דריי קיפ, לעומת זאת, הוא חלון שבו הכנף יכולה להיפתח גם כלפי מעלה וגם פנימה על גבי ציר. את החלון תוכלו לפתוח אותו בצורה חלקית או מלאה, והוא גם נוח לניקוי ותחזוקה.
חלון גיליוטינה הוא חלון בעל כנף אחת או שתיים שנפתחות כלפי מעלה ומטה. מדובר בחלון מאד בטיחותי, במיוחד לילדים, כי אתם יכולים לשלוט כל הזמן על מידת הפתיחה שלו. עם זאת, הוא מעט מסורבל, הפתיחה שלו קשה ומבחינת יכולות האוורור שלו הוא לוקה מאד בחסר.
פרופיל אלומיניום הוא הפרופיל הנפוץ ביותר כיום, וזאת בזכות היתרונות הרבים שלו. האלומיניום הוא חומר חזק ביותר, כך שהוא עמיד בפני תנאי מזג האוויר המשתנים, לא מחליד, הבידוד התרמי שלו מעולה והתחזוקה שלו קלה מאד. הוא מגיע במגוון רחב של סגנונות וטקסטורות, וטווח המחירים שלו משתנה בהתאם. עם זאת, הוא מעט עבה, מגושם וכבד, כך שהתפעול שלו פחות נוח.
בהמשך נדבר על פרופיל עץ מלא היוקרתי, אך אם אתם רוצים לא מוותרים על המראה הטבעי, תוכלו בהחלט ללכת על פרופיל משולב בעץ ואלומיניום. מדובר בפרופיל פנימי שעשוי מעץ ופרופיל חיצוני מאלומיניום, פרופיל בעל בידוד תרמי מעולה ותחזוקה קלה במיוחד.
יש שני סוגים של פרופיל בלגי, פרופיל מברזל ופרופיל מאלומיניום. פרופיל ברזל הוא הפרופיל המקורי שמעניק לבית מראה יוקרתי במיוחד. בתוך כך, הוא גם יקר יותר ביחס לפרופיל בלגי מאלומיניום. עם זאת, לפרופיל הזה יש גם כמה חסרונות, שכן הוא לא עמיד בפני תנאי אקלים קשים כמו של ישראל, הוא לא נוח לתחזוקה ומגושם. לעומת זאת, פרופיל בלגי הוא פרופיל שמחקה את פרופיל הברזל ובניגוד אליו, מדובר בפרופיל עדין, דק ולקלאסי. גם הוא מגיע בשלל צבעים וטקסטורות, הוא לא מגושם, קל לתחזוקה והבידוד שלו מעולה.
נפתח בשורה תחתונה, מדובר בפרופיל היקר ביותר ולכם הוא פחות נפוץ בבנייה פרטית. אין ספק שמדובר בפרופיל שיעניק לבית שלכם מראה יוקרתי במיוחד ועם זאת, מכיוון מדובר בפרופיל טבעי, הוא גם דורש תחזוקה לא מעטה.
זכוכית בידוד – זכוכית שמורכבת משתי שכבות שמקנות לה את היכולת לבודד בצורה מקסימלית. היא מתאימה במיוחד לחלונות גדולים, כמו ויטרינות יציאה למרפסת למשל. עם זאת, מכיוון שהיא עבה יותר, היא לא מתאימה לפרופילים דקים.
זכוכית טריפלקס – זכוכית טריפלקס היא זכוכית שמציעה בידוד אקוסטי מקסימלי, לכן היא מתאימה במיוחד לבניינים הממוקמים בסמוך לכביש ראשי או במרכז העיר.
זכוכית חלבית – זכוכית המאופיינת בגוון לבן, מה שמצד אחד מקנה לה אטימות ומצד שני היא מאפשרת לאור הטבעי לחדור פנימה. היא מתאימה במיוחד לחדרים רטובים כמו מקלחת ושירותים, מקלחונים ועוד.
זכוכית מקושטת – נקראת גם זכוכית סבתא, זכוכית בעלת עיטורים שמתאימה במיוחד לעיצוב כפרי או וינטג'.
זכוכית מרושתת – זכוכית בטוחה מאד המרושתת בחוטי מתכת. היתרון שלה בא לידי ביטוי בכך שכשהיא נשברת היא לא מתפזרת לרסיסים שיכולים לסכן את העוברים והשבים.
זכוכית רפלקטיבית – הזכוכית הרפלקטיבית מצופה במתכת דמוי מראה. היתרון שלה בא לידי ביטוי בכך שהיא מחזירה את קרני השמש ושומרת על טמפרטורה נוחה בתוך החדר. עם זאת, היא מונעת מהאור הטבעי לחדור פנימה.
תריסי גלילה - תריס גלילה הוא תריס בעל שלבים מחוברים הניתנים לגלילה כלפי מעלה או מטה, עד לפתיחה או סגירה מלאה. יש תריסי גלילה ידניים שנפתחים באמצעות רצועת משיכה, ויש תריסים חשמליים שהפתיחה שלהם מתבצעת על ידי מנוע ונשלטת באמצעות שלט או אפילו אפליקציה בסמארטפון.
תריסי רפפה – תריס רפפה הוא תריס בעל שלבים המותקנים באופן קבוע על המסגרת של התריס. השליטה על הפתיחה והסגירה שלהם מתבצעת באמצעות ידית מנוף קטנה והיתרון שלהם הוא שניתן לשלוט בצורה מלאה על גודל הפתיחה ועל כמות האור שחודרת פנימה.
תריס ונציאני – תריס ונציאני הוא תריס המותקן בצד החיצוני של החלון והתפקיד שלו הוא לסנן את קרני השמש לפני שהם חודרים פנימה. על כן, תריס ונציאני יאפשר לכם לשלוט על כמות האור בחדר וכן לחסוך בחשמל שכרוך בהדלקה של תאורה.
צילון חיצוני – בדומה לתריס הוונציאני, גם הצילון החיצוני מותקן בחלק החיצוני של החלון, בין אם על גבי מסילות ובין אם על גבי כבלים דקים. הוא מגיע במגוון רחב של צבעים ועיצובים ותוכלו לבחור אם להתקין עבורו מסילות גלויות או סמויות. המסילות הגלויות שמותקנות מעל הטיח אמנם קלות יותר להתקנה, אולם בהחלט מומלץ להשקיע מאמץ ולהתקין את המסילות השקועות משום שהן ישדרגו את המראה העיצובי של הצילון.
כפי שאתם ודאי כבר מבינים, בחירה של חלון חדש היא משימה מורכבת שצריכה לקחת בחשבון מגוון רחב של אלמנטים. לכן, לפני שאתם ממהרים להתקין חלון חדש, אנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם איש מקצוע ותיק ומנוסה בתחום שיגיע אליכם הביתה, יבחן את הדברים מקרוב ויתאים לכל חדר את החלון שלו.
למציאת אקספרט / מתקנים / רכישה ישירה
יצרו עבורכם תעודת אחריות למוצר שרכשתם
יש לכם שאלה או שאתם מחפשים מידע, מדריך או הוראות הפעלה של מוצרי Somfy?